איימי שומר, אחת הקומיקאיות הכי מצליחות בארצות הברית, היא גם אחת הסלבריטאיות הבולטות שהשמיעו את קולן בעד ישראל במלחמה הנוכחית וספגו, כמובן, אש. בריאיון למגזין וראייטי שפורסם אתמול (שלישי) היא הבהירה את עמדתה בסוגיית הסכסוך: "אני לא מסכימה עם שום דבר שנתניהו עושה".

שומר, יהודייה בת 42, הסבירה כי היא תומכת בעם היהודי אך גם הביעה באותה ההזדמנות את סלידתה מפעולותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "הפוקוס הוא כל כך חד כתער על העם היהודי אבל לא על חמאס. זה מאוד מוזר", אמרה. "הייתי ממליצה לאנשים לקרוא את הספר 'ישראל: מדריך פשוט למדינה הכי לא מובנת בעולם' של נועה תשבי - או כל דבר. יהודים כתבו הכול".

"זה הגיע למקום שבו אתה לא יכול לדבר למען יהודים אחרים בלי שאנשים יחשבו שזה פוגע במצב בעזה", היא המשיכה. "אני לא מסכימה עם שום דבר שנתניהו עושה, וכך גם הישראלים שאני מכירה", אמרה. "כמובן שמה שקורה בעזה הוא מבחיל, מחריד ובלתי מתקבל על הדעת. ואני לא חושבת שזה בסדר לשנוא מישהו בגלל שהוא נולד יהודי".

"איימי שומר: איש קשר למקרה חירום" (צילום: Elisabeth Caren/Netflix, יחסי ציבור)
"איימי שומר: איש קשר למקרה חירום" | צילום: Elisabeth Caren/Netflix, יחסי ציבור

מאז אירועי 7 באוקטובר נעזרה שומר בחשבון האינסטגרם שלה, המונה כ-13 מיליון עוקבים, כדי לגנות את פשעי חמאס ולקרוא לשחרור החטופים והחטופות, ש-133 מהם עדיין מוחזקים ברצועת עזה. שמה גם נכלל בין 700 יוצרים ושחקנים הוליוודיים, בהם גל גדות, ג'רי סיינפלד, ג'יימי לי קרטיס וראיין מרפי, שחתמו על מכתב פתוח מטעם הארגון Creative Community for Peace ("קהילה יצירתית לשלום") ובו הם התייצבו לצד ישראל ועודדו קולגות בתעשיית הבידור לגנות את ארגון הטרור.

כחודש לאחר פרוץ המלחמה פרסמה שומר קטע מתוך אחד מנאומיו הנלהבים של מנהיג זכויות האדם מרטין לותר קינג, שבמהלכו קרא לציבור "לנקוט עמדה נגד האנטישמיות כי היא שגויה, לא צודקת ומרושעת". אלא שזמן קצר לאחר מכן, ברניס קינג, בתו של המנהיג השחור שנרצח, ביקשה לחדד בפני הסטנדאפיסטית בפוסט שפרסמה ברשת X: "בהחלט, איימי, אבי היה נגד אנטישמיות, כמוני. הוא גם האמין שמיליטריזם (יחד עם גזענות ועוני) הוא בין שלוש הרעות המחוברות זו לזו. אני בטוחה שהוא היה קורא להפסיק את ההפצצות של ישראל על הפלסטינים, לשחרר את החטופים ולפעול למען שלום אמיתי, שכולל צדק".

בפוסט האחרון שהעלתה בעניין המלחמה, שומר שיתפה את הגיגיו של ההיסטוריון הבריטי סיימון סבאג מונטיפיורי, נצר למשפחת הנדבן היהודי הידוע ומחבר הספר "ירושלים: הביוגרפיה": "החודשים האחרונים של מתקפת ההרג והאונס של חמאס כלפי ישראלים ומלחמתה של ישראל נגד חמאס סומנו בכל כך הרבה הרג וסבל טרגי של אזרחים, פלסטינים וישראלים, והסבל של שתי האוכלוסיות חייב להיאמר. כל הפשעים נחשפו".

"כדאי לקרוא קצת על המזרח התיכון", הוא הציע. "לעת עתה, הדחיפות היא להחזיר סיוע מלא לתושבי עזה, להשיב את החטופים הישראלים, לנהל משא ומתן על הפסקת אש משני הצדדים, להוציא את חמאס מהמשוואה, לסיים את המלחמה ולפתוח במשא ומתן לסלילת הדרך לשתי אומות, שתי רפובליקות, ישראל בטוחה בשכנות לפלסטין בטוחה".