לטקס - לביבות קלאסיות לחנוכהאיך יכול להיות שעד היום קרן אגם לא העלתה אף מתכון ללטקס? לא יכול להיות, אבל עובדה. אז הנה המתכון שלה, וכפיצוי גם כמה רעיונות לשדרוג![]()
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
זה לא שאין מתכון ברשת ללביבות תפוחי אדמה, אבל אני אף פעם לא העליתי מתכון כזה, ומבקשים ממני המון, אז המדור השבוע מגיש באהבה מתכון בסיסי ללטקעס - הלביבה החביבה בגרסה הקלאסית שלה, וגם עם כמה רעיונות לגיוון. המצרכים :16-20 לביבות:
אופן ההכנה:1 קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגררים בפומפייה. 2 מגררים גם את הבצל (טיפ לחיים: אם תניחו לידכם 2-3 ריבועי נייר מגבת ספוגים במים – זה ימנע את הצריבה בעיניים). 3 סוחטים היטב את תפוחי האדמה והבצל ומעבירים לקערה. 4 מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב. בשלב הזה אפשר להעביר את התערובת למקרר או לטגן ממנה מיד לביבות. 5 מחממים שמן חצי עמוק בסיר רחב, ובעזרת 2 כפות מעבירים תלוליות מבלילת הלביבות לשמן החם. 6 מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה מאוד ומוציאים לצלחת עם נייר סופג. 7 מגישים חם, רצוי עם שמנת חמוצה וקצת בצל ירוק בצד. שדרוגים ותוספות:** אפשר להמיר 2 תפוחי אדמה ב-3 זוקיני מגוררים או בבטטה גדולה ** אפשר להוסיף לבלילה חצי כוס גבינת גרנה פדנו, קשקבל או פרמזן מגוררת ** אפשר להוסיף חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
חברים פעילות המלצות |