ענבר הימן, בת 27, נחטפה לרצועת עזה בשבת השחורה, נרצחה וגופתה עדיין מוחזקת בעזה. ענבר הגיעה לפסטיבל נובה על תקן "הלפרית", מתנדבת לעזור למבלים שחשים במצוקה. ענבר כמעט הצליחה להינצל: במשך שעות באותו היום היא נמלטה ממאות מחבלי חמאס שפרצו למתחם המבלים באזור רעים. מחבלים רכובים על אופנוע רצחו אותה וגררו אותה לתחומי הרצועה. משפחתה נלחמת כעת על השבת גופתה לקבר ישראל.

גרפיטי, ענבר הימן, אמנית, חטופה (צילום: באדיבות המשפחה)
הסתתרה מתחת לבמה ובשיחים, ברחה רגלית - ונתפסה. ענבר הימן | צילום: באדיבות המשפחה

לאחר ירי הרקטות הסתתרה ענבר מתחת לבמה במתחם המסיבה. כשהמשטרה קראה למשתתפים לפנות את המתחם כמה שיותר מהר, ענבר וחברותיה החלו במסע ההימלטות לכיוון קיבוץ בארי. תחילה היא הסתתרה בשיחים עם שני ישראלים שלא הכירה קודם לכן. בשלב מסוים הם התגלו בידי שני מחבלים והחל מרדף, שנמשך כמה שעות, עד שלבסוף הדביקו המחבלים את הקצב ותפסו אותם. אחד המחבלים איים עליה בסכין יפנית. 

גרפיטי, ענבר הימן, אמנית, חטופה (צילום: באדיבות המשפחה)
אות החיים האחרון - ב-7.10, בסרטון החטיפה שהופץ בטלגרם. ענבר הימן "הוורודה" | צילום: באדיבות המשפחה

לפתע הגיח אופנוע ועליו שני מחבלים. הם לקחו את ענבר ונעלמו. אות החיים האחרון ממנה היה בסרטון שהופץ בטלגרם בשבת השחורה ב-7 באוקטובר. ענבר נראית בו כשארבעה מחבלים גוררים אותה. משפחתה מציינת כי לא ברור מהתיעוד אם בשלב זה עוד הייתה בתחומי ישראל או כבר בתוך רצועת עזה. לאחר 70 יום של חרדה וציפייה לשובה של ענבר, התבשרה המשפחה מגורמי הצבא על הירצחה של ענבר, וגופתה עדיין מוחזקת בשבי חמאס.

"מאז אנחנו לא יודעים מה מצבה"

ענבר היא אומנית גרפיטי מפתח תקווה שהתגוררה לאחרונה בחיפה - וסיפורה עלה לכותרות כאשר בעל הדירה דרש שישלמו עבור חלקה בזמן השבי או שיפנו את חפציה. הימן, סטודנטית לתואר ראשון במגמה לתקשורת חזותית ויצ"ו חיפה, הייתה אמורה להתחיל עכשיו את השנה הרביעית והאחרונה ללימודים. בהיותה אומנית גרפיטי חתמה על היצירות שלה באמצעות שם הבמה PINK. כעת אותו חותם משמש את המאבק לשחרורה מהשבי.

גרפיטי, ענבר הימן, אמנית, חטופה (צילום: באדיבות המשפחה)
"תוך כדי הצעדה אני כותב את המסר 'תחזירו אותם הביתה עכשיו'" | צילום: באדיבות המשפחה

נועם אלון, בן זוגה של ענבר בשנה וחצי האחרונות, צעד עם משפחות החטופים מתל אביב לירושלים ולאורך הדרך השתמש באומנות ככלי מאבק. הוא שלף את התרסיס והשאיר גרפיטי: "להחזיר אותם עכשיו". נועם מספר בשיחה עם N12: "ענבר ואני הכרנו בלימודים. אני לא הגעתי לנובה, היא נסעה למסיבה עם חברות טובות, חלקן נרצחו וחלקן נפצעו או ניצלו".

גרפיטי, ענבר הימן, אמנית, חטופה (צילום: באדיבות המשפחה)
המחאה מתרחבת: "שחררו את הוורודה" | צילום: באדיבות המשפחה

"תוך כדי הצעדה אני כותב את המסר 'תחזירו אותם הביתה עכשיו'. אנחנו מצפים מהפוליטיקאים כשהם קמים בבוקר שיסתכלו בתמונות החטופים ויבינו שהם יכריעו אם האנשים האלה יישארו בעזה. בכוחם לקבל החלטה שתחזיר אותם הביתה - את כולם", מצהיר אלון.

ענבר היא בתם של חיים ויפעת ואחותו הגדולה של עדו. "מאז אנחנו לא יודעים מה מצבה: האם היא חיה או מתה? מי מחזיק בה? האם זה החמאס או הג'יהאד או משפחות אספסוף מהרצועה?" מספרים קרוביה של ענבר. "אנחנו רואים בחמאס אחראי לגורלה. אחרי המסיבה ענבר הייתה אמורה לנסוע עם נועם בן הזוג שלה לחופשה האחרונה לפני הלימודים בסיני. היום זה נשמע כל כך לא מציאותי".

גרפיטי, ענבר הימן, אמנית, חטופה (צילום: באדיבות המשפחה)
בן זוגה של ענבר לפוליטיקאים: "בכוחם לקבל החלטה שתחזיר אותם הביתה - את כולם" | צילום: באדיבות המשפחה

מאז החטיפה התגייסו מאות אומני גרפיטי למאבק למען שחרורה והם מרססים את הכתובת FREE PINK ברחבי העולם. מרדכי אלון, אביה של בן זוגה של ענבר ששותף למאבק להחזרתה, מספר: "אומני גרפיטי מסביב לעולם מעבירים את המסר דרך האומנות: להחזיר אותה ואת כל יתר החטופים לישראל. יוצרי הגרפיטי פועלים גם כאן בארץ, ומי שעובר ליד מחלף קריית אונו יכול לראות כתובת גרפיטי באורך 400 מטר שעשו למענה החברים". 

גרפיטי, ענבר הימן, אמנית, חטופה (צילום: באדיבות המשפחה)
כתובת הגרפיטי הענקית עם הקריאה לשחרור מהשבי | צילום: באדיבות המשפחה