עשרות צוותי ניקיון, כולל טרקטורים כבדים, מנקים משעות הבוקר (ראשון) את הררי הפסולת שהשאירו הנופשים הרבים שפקדו את חופי הכנרת בחופשת החג. באיגוד ערים כינרת סיכמו - יותר מרבע מיליון טונות של אשפה נאספו מהחופים לאורך ימי חול המועד.

יותר מ-270 אלף מבלים הגיעו בשבוע האחרון לחופים המוכרזים של איגוד ערים כינרת - רבים מהם השאירו כמויות פסולת עצומות. בין הררי הזבל, מצאו פקחי הניקיון ספות, שולחנות, ציוד מטבח וכמויות של פסולת ביתית שהשאירו אחריהם הנופשים.

ברצועת החוף רותם-שיזף, שבה אין שירותי הצלה והיא היחידה שבה ניתן להפעיל מוזיקה, נמצאה כמות הזבל הגדולה ביותר. במהלך חול המועד אף נתפסו שלושה מאבטחים ברצועת החוף שגבו תשלום מנופשים בכניסה לחוף ולקחו את הכסף לכיסם. השלושה עוכבו לחקירה במשטרת טבריה. באיגוד ערים כינרת מיהרו להבהיר כי הכניסה הרגלית לחופיהם אינה מותנית בתשלום.

כל החופים המוכרזים בכנרת מטופלים באופן שוטף בידי מפעילים וקבלי ניקיון. אלה פעלו כל החג כדי לפנות את הזבל, ועם זאת אין גוף שמסוגל לעמוד בעומס ובכמויות הזבל שהשאירו אחריהם המבלים.

מעמותת צלול נמסר בתגובה: "עצוב מאוד לראות את כמויות הפסולת שנערמו בחופי הכנרת במהלך החג. התופעה הכואבת הזאת ממחישה יותר מכל שהפלסטיק החד פעמי הוא מאויבי הסביבה הגדולים ביותר וכדי למנוע את המציאות העגומה בה הפסולת הזאת מוצאת את דרכה לחופים, לים ולנחלים, פוגעת בסביבה ובבריאות שלנו - הרשויות המקומיות חייבות לקדם חוקי עזר עירוניים שאוסרים על הכנסה ומכירה של פלסטיק חד פעמי בחופים. גם הציבור חייב להבין את ההשלכות המזיקות של פלסטיק חד פעמי על הסביבה ועל הבריאות שלנו, ולעשות את המעבר הנדרש לשימוש בכלי אוכל ומשקה רב פעמיים. באופן כללי חלה עלינו אחריות לצמצם באופן ניכר את כמות הפסולת שאנחנו מייצרים בקרבת החופים, הנחלים ושמורות הטבע שלנו".