שבוע אחרי שכניסת הפסקת האש מול איראן נכנסה לתוקף, עולה שוב שאלת עזה. כשבזמן הקרוב יידרשו בדרג המדיני והצבאי להכרעה לאן ממשיכים מכאן. פרויקט הדגל של מבצע "מרכבות גדעון" - חלוקת הסיוע ההומניטרי במתחמי החלוקה האמריקניים - לא ממריא כפי שציפו. למרות הכול, בצבא מבהירים כי יש עוד מה לעשות ברצועה, וכי אין מנוס מעבודה סיזיפית ו"כיסוח דשא" של ארגון הטרור חמאס.
בצבא מציינים כי רק בשבוע שעבר חוסלו עוד כמה בכירים מהמטכ"ל של חמאס, הוחזרו 3 גופות של חללים חטופים וחוסלו עשרות מחבלי חמאס. קצין בכיר בפיקוד הדרום הבהיר כי הוא בעד הימשכות המערכה, וכי כל יום שבו האוכלוסייה העזתית מתנתקת מצינור החמצן של חמאס - ועוברת לאכול במתחמי החלוקה של קרן הסיוע ההומניטרית לעזה (GHF) - מקרב אותנו להכרעה של חמאס.
במטה משפחות החטופים תקפו את אותו קצין: "נודה לו שיגיד לנו מה בדיוק תוכנית הלחימה שלו כוללת ואיך היא לא גורמת לשקיעה בבוץ העזתי. כיצד היא משרתת את החזרת כל החטופים ואיך היא עולה בקנה אחד עם אמירות הרמטכ"ל?". במטה גם טענו כי אם המצב הביטחוני מאפשר לתושבי הדרום לשוב לבתיהם אזי לא ברור מדוע יש עוד צורך בהרחבת המלחמה.


נתניהו וכ"ץ הורו על תוכנית חדשה - היום בצבא חשפו אותה
בכירים בצבא עונים לביקורת הרבה שנשמעה בציבור על כך שחמאס בוזז את הסיוע. לטענתם ארגון הטרור כבר לא שולט ברוב שטחי הרצועה, ולפיכך גם כאשר מפורסמים סרטונים שבהם נראה כי משאיות נבזזות, זה על ידי חמולות מקומיות או על ידי האוכלוסייה עצמה. בצה"ל מודים כי יש מקרים חריגים שבהם גם חמאס שם את ידו על הסיוע ההומניטרי - "אבל זה חריג ונדיר".
כזכור, לפני 4 ימים הנחו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ את הצבא להציג תוכנית פעולה למניעת ההשתלטות של חמאס על הסיוע ההומניטרי - תוך 48 שעות. היום, הודיע דובר צה"ל כי ארגן מחדש את צירי הגישה למתחמי חלוקת הסיוע ברצועה. זאת כחלק מהפעולות שנעשות כדי למנוע מארגון הטרור להשתלט על הסיוע - מקור החמצן שלו.

"לאחרונה, פעלו כוחות צה"ל לארגון מחדש של הצירים ומתחמי הסיוע - בין היתר באמצעות גידור ותיחום המתחמים, הצבת שילוט הכוונה והתרעה, פתיחת צירי גישה נוספים, הקמת ׳מכשולים׳ ומחסומים לכלי רכב", נכתב בהודעת דובר צה"ל, והוסיף כי כל העת הצבא ממשיך לתחקר את עצמו ולהפיק לקחים.
אחד הלקחים שהופקו הוא ההחלטה לסגור באופן זמני את מתחם הסיוע הראשון באזור "תל סולטאן", ולהקים בסמוך מתחם חלוקה חדש, שתוכנן כך שיצמצם את החיכוך עם האוכלוסייה וישמור על ביטחון הכוחות בשטח.

ירי בעשרות עזתים? פרופוגנדה של חמאס
התמונה רחוקה מלהיות מושלמת, אך גם אי אפשר לזלזל בהצלחות של תוכנית החלוקה החדשה. במהלך השבועות האחרונים הוקמו 4 נקודות חלוקה, שהיו פתוחות במשך רוב היום. נכנסו יותר מ-50 מיליון מנות. ומחירי האוכל ברצועה - צנחו. מחיר הקמח כרגע הוא הנמוך ביותר מאז תחילת המלחמה.
בצבא מתייחסים גם לטענות של חמאס על הרג של אזרחים שמגיעים למתחמי החלוקה באש חיה, ושוללים את הדיווחים של ארגון הטרור על עשרות הרוגים מדי כמה ימים. המטרה של חמאס, מסבירים בכירים בצבא, היא ליצור תמונה שקרית של מתחמי החלוקה כשטחי השמדה. עם זאת מודים בצבא כי היו אירועים שבהם אזרחים נהרגו כתוצאה מירי הרחקה - אך מדובר במקרים בודדים.
אותם גורמים בכירים מבהירים כי המשימה העיקרית של הצבא כיום זה הבידול בין האוכלוסייה למחבלי החמאס. ההבנה בצבא היא כי זה הדבר שיוביל בסופו של דבר ל-2 מטרות המלחמה: החזרת החטופים והשמדת החמאס. הם אומרים כי יש עוד עבודה לעשות, ויש מקרים טראגיים - אבל אנחנו בכיוון הנכון.
ארגון הטרור מבין את המשמעות של ניתוק צינור החמצן הכלכלי שלו, ומנסה להיאבק בזה בדרכים רבות. הפצת התעמולה השקרית, היא רק אחת מהן. הוא מנסה להיאבק עם החמולות המקומיות, ומנסה לפגע בעובדי החברה האמריקנית. באחד המקרים החריגים הוא הצליח לחטוף אוטובוס של עובדי החברה - ולרצוח אותם.


תגובות