פיטורי הענק הצפויים באינטל - וישראל: הדיווח של בלובמרג על פיטורי ענק בהיקף 20% מהעובדים הצפויים בענקית השבבים הכניסו את עובדים החברה בארץ למגננה. עד לפני כשנתיים הועסקו באינטל ישראל כמעט 12 אלף עובדים, אך גלי הקיצוצים, הצמצומים והפרישות מרצון כיווצו את המספר לפחות מ-10 אלף איש כיום. על רקע זה ספק גדול שהפעילות המקומית לא תיפגע במסגרת קיצוצי ענק נרחבים כל כך. ההערכות שהגיעו אל N12 נעות בין מאות מקוצצים ועד יותר מאלפיים איש.
קיצוצי הענק הנוכחיים שיובלו בידי המנכ"ל החדש ליפ-בו טאן מגיעים זמן קצר לאחר מהלך דומה שנקט המנכ"ל הקודם פט גסלינגר באוגוסט האחרון. אז הודיעה החברה על קיצוצי ענק של 15% מעובדי החברה העולמית - כ-15 אלף עובדים, בניסיון להבריא את החברה.
בישראל הפיטורים במסגרת המהלך יצאו לפועל אחרי חגי תשרי. לפי פרסומים בתקשורת הישראלית, כ-15%-20% מעובדי הפיתוח באינטל ישראל עזבו את החברה במסגרת פיטורים ופרישה מרצון - מספר שהסתכם ב-1,000-1,400 עובדים.

מה יקרה למפעל בקריית גת?
פעילות הייצור של אינטל בישראל, המרוכזת בקריית גת, לא נפגעה במסגרת גל הקיצוצים האחרון. עם זאת, סימני שאלה גדולים מרחפים סביב הקמתו המתוכננת של המפעל הנוסף והמתקדם יותר שהיתה אמורה ענקית השבבים להקים באתר.
ביוני האחרון חשפנו ב-N12 כי אינטל הורתה לחלק מחברות התשתית שהיו אמונות על הקמת המפעל לעצור את העבודות. חברות תשתית אחרות טענו כי החברה האמריקנית מנהלת עימן משא ומתן על המשך העבודות. ענקית השבבים היתה צפויה להשקיע 25 מיליארד דולרים בהקמת המפעל החדש, תוך קבלת מענק עצום בהיקפו מממשלת ישראל.
כעת עם המיקוד המחודש שמביא טאן, מתרבים סימני השאלה לא רק סביב הקמת המפעל החדש אלא גם סביב המשך הפעילות של המפעל הקיים.
מה יקרה למובילאיי?
במקביל למהלכים אלו הובילה אינטל קיצוצים גם בחברות ישראליות שרכשה. בין היתר סגרה אינטל באוקטובר האחרון את פעילות חברת גרנולייט הישראלית שרכשה רק ב-2022 תוך פיטורי כל העובדים בה, שנאמדו אז בעשרות. עבור רכישת החברה שילמה אינטל בשעתו 650 מיליון דולר.

סימני שאלה מרחפים גם סביב המשך אחזקתה של אינטל במובילאיי הישראלית. לפי הדוח השנתי האחרון של חברת האוטוק של אמנון שעשוע מסוף דצמבר, אינטל עדיין החזיקה בה אז יותר מ-88%. שווי השוק של מובילאיי במסחר נאמד במעט פחות מ-10 מיליארד דולרים.
תגובות