פרסומת
N12
12+
V1
פרסומת

ניצחון לתיירות בארץ: הפטור ממע"מ לתיירים לא יבוטל

אחרי לא מעט חששות, הוחלט היום שפטור המע"מ לתיירים יישאר כפי שהוא, זאת לאחר שבחודש האחרון במשרד האוצר רצו לבטל אותו על מנת להגדיל את קופת המדינה. בענף התיירות יכולים לנשום לרווחה

מערכת מדור החופש
מערכת מדור החופש
mako חופש
פורסם:
תיירים בחוף תל אביב
תיירים בארץ. אילוסטרציה | צילום: אור קפלן, mako
הקישור הועתק

אחרי לא מעט חששות בענף התיירות בחודש האחרון: היום הוחלט בוועדת השרים לענייני חוק ההסדרים, שהפטור ממע"מ לתיירים לא יבוטל. כלומר, תיירים בארץ ימשיכו לקבל פטור ממע"מ בבתי מלון, אטרקציות ועוד. 

כאמור, בתקופה האחרונה ניסו באוצר לבטל את הפטור ממע"מ לתיירים, העומד על 17 אחוזים, ובכך להכניס עוד קצת כסף לקופת המדינה. מנגד, בענף התיירות חששו מאוד מהמלך היות והחופשות בארץ גם ככה יקרות, וביטול הפוטר ממע"מ היה מייקר אותן עוד יותר וגורם לבריחת תיירים.

שר התיירות חיים כץ, אמר לאחר ההחלטה: "אני מודה לרה"מ, לשר האוצר ולחבריי השרים שתמכו בבקשתי לבטל את הגזרה שהייתה מנחיתה מכה קשה על תעשיית התיירות. נביא תקציב ראוי לקידום התיירות בישראל שהיא מנוע צמיחה משמעותי".

דובי אמיתי, יו"ר נשיאות המגזר העסקי, אמר היום לאחר ההחלטה: "העבודה המשותפת של נשיאות המגזר העסקי עם שר התיירות, מר חיים כץ ובשיתוף פעולה עם שר החינוך, חה"כ יואב קיש נשאה פרי. אני שמח על ההסרה מחוק ההסדרים של הפרק שעסק בכוונה לבטל את הפטור ממע"מ לתיירים. מדובר בצעד מיותר שאינו תואם לאתגר בו מצוי ענף התיירות, על ממשלת ישראל לתת כלים משמעותיים להאצת הענף ואני שותף מלא יחד עם שר התיירות לקדם את ההליכים הללו."

נתב"ג בן גוריון כניסה לישראל
צילום: ChameleonsEye, shutterstock

"לדעתנו ביטול הפטור ממע"מ לתיירים, יהיה מהלך פוגעני ובלתי הפיך עבור תעשיית התיירות הישראלית, עבור המשק הישראלי ועבור תדמיתה של ישראל בעולם", כתב מזמנו מיקי פדרמן, יו"ר לשכת התיאום של ארגוני התיירות, במכתב ששיגר לאגף התקציבים של משרד האוצר. "אנו סבורים, כי לא ניתן לקבל החלטה בעניין, מבלי לקבוע מדיניות ממשלתית בנושא התיירות הנכנסת ומבלי שבוצע מחקר עדכני על קהלי היעד, רמת הביקושים, תרומת התיירים ועוד", . "כמו כן, הנתונים עליהם מתבססת ההחלטה (של האוצר) הם על סמך מחקר לא רלוונטי שנערך בין השנים 1997-2008 והתפרסם לפני למעלה מעשור בשנת 2011. מאז השתנה עולם התיירות לבלי הכר. על סמך כל אלה, דעתנו היא כי נפל פגם מהותי היורד לשורש העניין וכי מדובר בהליך קבלת החלטות פגום, ללא תשתית עובדתית, לא ענייני ובלתי סביר".

שר התיירות, חיים כץ, אמר בזמנו על המהלך: "לא הגענו להסכמות בתחום התיירות ובכוונתי לפעול לתיקון העוולות בהמשך הליך החקיקה. אני מקווה שהשכל הישר ינצח. פגיעה בתיירות היא פגיעה כלכלית והסברתית כאחד. התיירים הם השגרירים שלנו, התיירות היא נכס ואין לנו את הפריבילגיה לזלזל בה". כעת, כאמור, הוא יכול לרשום לעצמו ניצחון משמעותי.